Plug, mala glazbena aplikacija za Mac

20131105-142155.jpg

Ako ste jedan od onih što vole slušati glazbu dok nešto rade onda je ovo prava aplikacija za vas. Mala nenametljiva aplikacija koja vam u pozadini svira glazbu s Hype Machine platforme idealna je za sve koji vole otkrivati novu glazbu, a svojim jednostavnim kontrolama omogućuje vam jednostavno slušanje glazbe u pozadini.

Hype Machine je web servis, takozvani MP3 blog agregator koji svakodnevno objavljuje glazbu sa poznatih glazbenih blogova, što krajnjem korisniku omogućuje otkrivanje nove glazbe. Sam web servis je pomalo nespretan za navigaciju jer korisnici većinom žele samo jednu funkciju, slušanje glazbe. Plug je aplikacija koja je odlučila stati na kraj kompliciranom sučelju i lošem dizajnu, pa u tom smislu donosi pravu jednu malu revoluciju koju bi mogli popratiti i veći servisi poput Spotifya ili Deezera.

Glavna značajka ove aplikacije je upravo mogućnost kontrole iz menu bara ili putem multimedijskih tipki na tipkovnici, a osim standardnih Play/Pause/Next/Previous kontrola, tu je i opcija dodavanja pjesme u favorite. Osobno do sada nisam ni koristio Hype Machine pa mi je ova aplikacija došla kao naručena za otkrivanje nove glazbe.

iTunes i slični playeri su odlična stvar, no ako želim samo slušati glazbu, Plug mi je od sada prvi izbor. Jednostavan je i lijepo dizajniran, a imam kontrolu nad pjesmama, bez obzira u kojoj aplikaciji radim, te svakodnevno otkrivam nove pjesme i glazbenike.

Plug je za sada u beti, te je besplatan za preuzimanje. Očekuje se da će kroz koji mjesec ući u Mac App Store po cijeni od nekoliko dolara, zato požurite po svoj Plug.

*izvor slike je Lifehacker

About the author

Mihael Šanko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *