Back to school aplikacije koje vam vjerojatno nisu trebale

Izvor: imore.com

Svaki imalo educiran roditelj školarca i svaki pravi školarac ili student prije početka školske godine pripremi nastavne materijale poput knjiga, olovki i naravno gadgeta. Ovo zadnje nije manje važno u svijetu gdje tableti polako, ali sigurno mijenjaju knjige, a svaki školarac ima smartphone za po doma. Svaki internet portal koji iole drži do svog ugleda je objavio listu aplikacija i ostalih stvarčica koje trebaju vašem školarcu, no sve te aplikacije vam zapravo ne trebaju. Evo zašto.

Većina aplikacija na inim listama je beskorisna u praksi. Sve to lijepo zvuči kao i kada kupujete novu perilicu rublja, no ipak na kraju koristite samo jedan ili dva programa pranja. Tako je i s aplikacijama koje vam vjertojatno nisu trebale niti ćete ih vjerojatno koristiti više od pet minuta.

No ja neću samo pričati nego vam donosim listu aplikacija koje vam sigurno trebaju ako ste školarac ili student. Bez ovih aplikacija ni jedan učenik koji voli školu i svaki student koji drži do sebe ne može zamisliti početak nove akademske godine.

Facebook (iOS, Android)

Bilo kojem od ova dva tabora pripadali, ovo je majka svih aplikacija. Ona s kojom svaki student, učenik, radnik, neradnik ili penzioner započinje dan i završava ga. Idealno je društvo u svakoj situaciji, na skijanju ili na plaži, dok čekate par sati na hitnoj i naravno u klupama koje život znače. Bez Facebook aplikacije nemojte ni zamišljati odlazak u školu, a pogotovo ne na fakultet. Na web verziju zaboravite, a Facebook Zero je za djecu. A vi koji nemate Facebook, zar vas još ima? Pa Facebook je jedini pravi kolaboracijski alat, sredstvo djeljenja informacija i komunikacijska velesila.

Youtube

Omiljeno mjesto za slušanje glazbe na internetu ponovno je in. Nikad zapravo nije ni prestalo biti. I zato instalirajte aplikacije na svoje pametne telefončiće i nemojte biti luzer koji na Youtube ide preko web preglednika. Zadnja verzija aplikacije je super za one nestrpljive koji traže već novu pjesmu dok stara još svira, jer možete tražiti video dok ga gledate tj. slušate, pretpostavljam na slušalicama. I ne zaboravite da je Youtube idealno mjesto za edukaciju i učenje novih stvari. Ipak je ovo članak o obrazovanju.

Izvor: imore.com

Temple Run

Igrica koja je osvojila srca svih ljubitelja trčanja diljem svijeta. Ne samo da uživate u prekrasnom krajoliku i friškom zraku, nego se bavite jednom od najzdravijih aktivnosti na planeti, trčanjem. Jer tko još ide na tjelesni uz toliko verzija zdravih aplikacija. Idemo svi trkom dalje.

Mailbox

Prava poslastica za korisnike ajFona, jer ipak moramo biti posebni. Ovo je aplikacija samo za nas koji imamo prave mobitele. Za ono malo mailova što dobivamo uz sve moderne načine komunikacije, red ih je čitati u stilu. Barem dok ne izađe Android verzija, onda ćemo morati naći neku drugu aplikaciju koju nema nitko. Ja sam eto bio vrijedan i napisao recenziju.

Kalkulator

Ovo je aplikacija koju ima svaki telefon od Nokie 3310 pa ima i vaš. Opcija varanja na ispitima iz matematike nije uključena, no današnja mladež je snalažljiva pa ne sumljam u uspjeh, samo pazite da vam profa ne nabavi spravicu za otkrivanje mobitela. Možda ipak ne otkriva 3310.

E sada kad imate pet veličanstvenih možete dalje prašiti po top listi igrica dok ne dođete do neke od korisnih aplikacija iz ovakvih članaka na drugim portalima. Jer ipak ovdje se radi o obrazovanju pa je red instalirati i neku aplikaciju kako bi neistrenirano oko roditelja vidjelo da taj telefon za kojeg su prodali bubreg ipak nečemu korisnom služi.

Dakle studenti, učenici i vi ostali koji isto volite sve što vole mladi, pametne telefončeke u ruke i opremite se za odlazak u školske klupe, jer danas obrazovanje više nije što je nekada bilo. Stara poslovica kaže da nema profesora do Jutjuba, i provoda do Fejzbuk četa sa kolegicom iz susjednog razreda. No šalu i gadgete na stranu, ulovite se posla jer ti papiri za koje idete u školu bi vam mogli dobro doći u nekim boljim vremenima koja nas čekaju sada kada smo dio civiliziranog svijeta.

About the author

Mihael Šanko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *