Samsung Galaxy Gear je ručni sat kakvog još niste vidjeli

samsung-galaxy-gear-640_large_verge_medium_landscape

Samsung je napokon napravio korak u tržište modnih dodataka, predstavljanjem Galaxy Geara – ručng sata kakvog još niste vidjeli. On je kombinacija raznih oblika digitaliziranog sata, prati notifikacije na vašim telefonima, i kontrolira glazbu, no Samsung je dodao i kameru te dva mikrofona tako da ovaj sat možete koristiti i kao telefon (uz smartphone) te njime možete snimati video.

Radi se o elegantno dizajniranom ručnom satu, idealnom modnom dodatku za svakog vlasnika Galaxy smartphonea koji želi više od svog sata. Na 1,63 incha velikom touch ekranu rezolucije 320×320 imate na raspolaganju razne aplikacije, kojih bi trebalo biti i više kada se developeri aktiviraju. Za sada su tu Pocker, Evernote, Path i Runkeeper i još oko 70 ak drugih koje se instaliraju pomoću aplikacije na nekom od kompatibilnih Galaxy smartphonea.

Sve radi preko Bluetooth Low Energy standarda koji ne troši previše baterije, a na raspolaganju imate i 1,9 megapixel kameru koja snima 720p video te 4GB memorije. Uz dva mikrofona i smartphone možete ovim modnim dodatkom obavljati i pozive, no zbog tihog zvučnika kako javljaju prvi dojmovi blogera to nije baš najsretnija opcija.

Sama baterija nije naročito dobra, a u prezentaciji je rečeno kako bi trebala trajati cijeli dan iako su se u demo korištenju baterije na uređajima jako brzo ispraznile. Glavni nedostatak ovog modnog dodatka za geekete i geekove je upravo cijena, koja je prilično visoka i iznosi 299 dolara. Ako uzmete u obzir da za dosta funkcionalnosti trebate i Samsung smartphone, te da sam sat nema smisla bez njega, možemo slobodno zaključiti kako je cijena više nego paprena.

Za one koji bi ipak probali, Galaxy Gear biti će dostupan krajem mjeseca. Tko voli nek izvoli, ja preskačem za sada.

Izvor: The Verge

q09-03_15-43-19vs_verge_super_wide q09-03_16-00-42vs_verge_super_wide q09-03_15-45-20vs_verge_super_wide q09-03_15-58-55vs_verge_super_wide q09-03_15-44-26vs_verge_super_wide

About the author

Mihael Šanko

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *