Jeste li spremni za kraj svijeta?

20130325-213847.jpg

Kraj svijeta vječna je tema od kada svijet postoji, a tako će izgleda i ostati. Vječna fascinacija krajem svega što poznajemo nije uopće tako čudna, jer uvijek pronađemo neki razlog da je baš sada vrijeme da svemu dođe kraj. U bilo koji scenarij kraja vjerovali, kada isti dođe, niti ćemo znati, a niti će nam to saznanje biti od koristi.

Amerikanci uvijek u svemu, a pogotovo kada je zarada neminovna idu korak dalje, pa tako i u ovom slučaju. Ovoga puta sa adrese National Geographicsa dobili smo infografiku o tome kako se pripremiti za takozvani kraj svijeta, nestanak struje ili bilo kakvu veliku tragediju. Iako ista nema veze s krajem svijeta dobro je znati koliko je hrane i vode potrebno za preživjeti godinu, te koje još stvarčice dobro dođu ako naiđe koji kraj svijeta. Sigurno niste znali da je za jednu osobu potrebno 5302 boce vode godišnje, da većina ljudi doma ima zalihu hrane za manje od 3 dana te da su prostitutke jedno od najtraženijih zanimanja kada dođe kraj svijeta.

Šalu na stranu, korisno je malo razmišljati u tom smjeru i pripremiti se; ne za kraj svijeta jer nema smisla, ali što bi napravili da recimo tjedan dana nema struje i trgovine ne rade?

Pogledajte infografiku ispod, a onda to panično podijelite sa svim svojim prijateljima, jer nikad se ne zna…

NatGeo_preppers.v.57

Izvor: National Geographics

About the author

Mihael Šanko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *