eKupi ima eKnjige za vas koje možete čitati na računalu ili eReaderu

U zadnje vrijeme sve popularniji format knjiga je upravo onaj elektronski, bilo da čitate knjige na računalu, tabletu, smartphoneu ili posebnom uređaju za tu namjenu – čitaču eKnjiga. Takvih čitača ima mnogo, od popularnog Kindlea, Nooka i sličnih pa do posebnih čitača kakvog ima eKupi. Poseban je u tome što je brendiran, a osim standardnih formata eKnjiga koje ćete naći na internetu, možete uživati u naslovima na hrvatskom jeziku koje je također moguće nabaviti na eKupi webu.

Prednost upravo ovakvih čitača i “knjižnica” na internetu je što su svi naslovi na hrvatskom jeziku, pa ne morate tražiti i mučiti se s engleskim. Također, eKupi ima u svojoj kolekciji mnoge lektire, jer krajnje je vrijeme da moderniziramo naše školstvo i uvedemo uređaje poput tableta i eČitača u škole. Na ovaj način učenici ne moraju čekati po knjižnicama i misliti da li su vratili knjigu na vrijeme, već za simbolične cijene mogu kupiti cijele knjige u elektronskom formatu i čitati ih posvuda.

Dakle, osim školske opreme i knjiga koje morate kupiti u starom (papirnatom) obliku eKupi sada ima u ponudi i elektronske knjige i lektire. Apsolutno sve za školu na jednom mjestu.

Koliko vidim izbor literature još nije prevelik, no svakim danom je sve veći pa će svatko moći pronaći nešto za sebe. eKnjige koje kupite na eKupi možete preuzeti odmah u e-book formatu i čitati na svim platformama za čitanje elektronskih knjiga.

Sam koncept elektronskih knjiga postoji već dugo, no tek u zadnje vrijeme dobiva na važnosti.  popularizacijom uređaja poput Amazonovog Kindlea, ali i iPhone i iPad uređaja čitanje u pokretu nikada nije bilo tako popularno. Danas je teško vidjeti u gradu nekoga sa knjigom, no gore nabrojani uređaji su prisutni na svakom koraku. Uz mnogobrojne funkcije na smartphone i tablet uređajima moguće je čitati i eKnjige, a tu opciju svakako treba uzeti u obzir. Prednost je da svoju kolekciju knjiga nosite uvijek sa sobom u džepu i kada uhvatite vremena možete pročitati koji redak.

Knjige koje kupite na eKupi web shopu možete preuzeti odmah, preko linka kojeg dobivate mailom. Da bi otvorili te knjige na računalu potreban vam je Adobe Digital Editions program ili neki sličan. Preuzeti ga možete sa ovih stranica, a da bi ga koristili morate imati Adobe account. Kada se instalira, program automatski otvara link elektronske knjige koji vam eKupi šalje mailom te ju preuzima na računalo. Istu možete čitati na računalu ili je prebaciti na neki od mobilnih uređaja, iPhone, iPad ili neki drugi čitač knjiga.

Ako pak želite poseban uređaj za čitanje knjiga, eKupi u svojoj ponudi ima odličan eReader sa 6″ zaslonom eInk tehnologije koja vam omogućava ugodno čitanje u svim uvjetima, baterijom koja traje i do mjesec dana, WIFI-em i 3G-om za skidanje knjiga te memorijom od 2GB koju možete sami proširiti micro SD karticom po potrebi. Čitač ima ugrađen web preglednik koji se spaja na eKupi (ili neku drugu web lokaciju) za preuzimanje eKnjiga ili iste možete dodati putem micro SD kartice ili direktno sa računala. Ako vam sve to zvuči dobro, trk na eKupi web, saznajte više o svemu, nabavite eReader, kupite si metar knjiga i krenite sa čitanjem.

Pogledajte iskustva kolega blogera, koji su testirali sam eReader i sustav naručivanja knjiga preko eKupi: Ribafish i Rep.hr

About the author

Mihael Šanko

Comments

  1. Ovo sa školskom lektirom je veoma dopadljivo, mislim da će uštedjeti i vrijeme i trud, naročito mojim klincima 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *