Kako se pripremiti za Euro 2012?

Uskoro počinje nogometna groznica na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, a mi koji ne odlazimo gledati tekme uživo, moramo na vrijeme pripremiti svoju “tribinu” u stanu ili na terasi kako bi mogli nesmetano uživati u dobrom nogometu. A kako drugačije do sve potrebne opreme nego preko interneta i jedne od najboljih domaćih web trgovina – eKupi. Evo mali vodič o svim potrebnim elementima za navijanje iz udobnosti vlastitog doma.

Kvalitetan TV ili projektor

Da bi mogli navijati, morate gledati pa vam treba dobar TV ili još bolje projektor, jer kod ekrana/platna je pravilo – veće je bolje. Svašta nešto od toga možete nabaviti na eKupi, za punu cijenu ili za sitne pare na aukcijama. Ako se mene pita kupujem super povoljan i kvalitetan projektor sa mogućnošću 3D prikaza i platno za zid. Kada si sve to lijepo montiram, mogu uživati u nogometu ili filmovima, a žena u sapunicama kad me nema doma.

Dobar sustav zvučnika ili kućno kino za pravi osjećaj tribine

Da bi ugođaj bio potpun treba mi još dobar sustav zvučnika ili kućno kino. Za prvu ruku će poslužiti ovaj Samsungov model pa mogu uživati i u super zvuku. Spojim nekoliko kabela, uključim u struju i imam sve spremno za dolazak ekipe, skoro sve.

Klima da smiri uzavrelu atmosferu

Sad kad ste već postigli uzavrelu atmosferu stadiona uz veliki ekran/platno i kvalitetan zvuk, treba vam i klima da se malo skulirate. Ako već nemate, krajnje je vrijeme da si nabavite neki klima uređaj jer kako prognoze kažu, čeka nas vatreno ljeto. Ja da opet kupujem klimu odlučio bih se za ovaj model na eKupi trgovini, sa dvije unutarnje jedinice, jedna za sobu, druga za dnevni. Lijepo na 12 rata, pa lagano otplatim do drugog ljeta. Što se tiče montaže, neki to vole napraviti sami, no ja bi radije taj posao prepustio profesionalcima i sam se posvetio montaži kućnog kina, projektora i spajanja svega sa postojećom elektronikom doma.

Hladnjak za pivo, naravno

Što piti dok gledate tekmu, nije uopće stvar rasprave. Svima je poznato da uz nogomet najbolje ide pivo, pa čak i ako ga ne pijete. A da bi vaša zaliha piva bila uvijek spremna i hladna potreban vam je klavitetan hladnjak. Super su mi oni hladnjaci u bojama, a entuzijasti uvijek mogu nabaviti robota koji vam donosi pivo.

Lopta za pokušaj nogometa sa frendovima

Ako znate igrati nogomet, zaigrati s frendovima je super. Vikendom na livadi ili na obližnjem igralištu, nije važno. Isto tako nije važno koliko dobro igrate dok je ekipa na okupu i svi se dobro zabavljate. Kad malo razmislim, čak je i zanimljivije kad nitko ne zna igrati kako treba pa se svatko svakome smije.

Organizacija i planiranje

Da bi uskladili veliki broj obveza, koje pretpostavljam svi imate, sa rasporedom utakmica koje želite pratiti, ubacite ih u svoj kalendar i planirajte slobodno vrijeme. Na taj način ćete ostati produktivni na poslu i stići ćete pogledati više utakmica nego bez plana. Ako pak želite pogledati više utakmica no što fizički stignete uvijek postoji snimka na internetu, pa i to isplanirajte.

Pivo, grickalice i puno dobre volje

Ipak, nije sve moguće nabaviti na internetu. Ponekad je dobro izaći van i protegnuti noge, pa makar samo do najbližeg trgovačkog centra po zalihu piva i grickalica. Nemojte se previše ulijeniti jer se to odmah primjeti na trbuhu, uz svu tu pivu, nije ni čudo. Zato uživajte u lijepom vremenu, družite se, zabavljajte i nemojte se živcirati ako ispadnemo iz skupine. Jer čak i tada vi imate full opremu za navijanje, bilo da se radi o nogometu, rukometu ili novoj turskoj sapunici. Jesu one još uvijek in?

Evo i jedna prikladna za kraj:

 eKupi sponzorira pisanje ovog članka

About the author

Mihael Šanko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *