Kako sam i zašto počeo kupovati na eKupi?

U ovih nekoliko članaka posvećenih web trgovini eKupi dotaknut ćemo se tema online kupnje, web trgovina i načina kako ih koristiti na pravi način. U ovom članku opisat ću svoje iskustvo kupnje preko eKupi sa par zanimljivih detalja i otkriti vam zašto je eKupi najbolja domaća web trgovina.

Nedavno mi je zatrebao novi fotoaparat. Stari je već odavno gotov, mobitel baš ne radi najbolje slike pa je vrijeme za novi digitalac. Nakon rasprave da li nam je potreban/isplativ DSLR ili običan “idiot” ipak smo se odlučili za ovu drugu opciju. Onda sam, naravno tražio koji fotoaparat želim i koliko sam spreman izdvojiti za njega. Nisam neki stručnjak u svijetu fotografije pa nisam pretjerano obraćao pozornost na karakteristike uređaja, već sam se vodio cjenovnim načelom i odlučio kupiti neki običan digitalac pristojne cijene.

Kupnju u trgovini sam davno otpisao što se ovoga tiče. Da se razumijemo, da kupujem DSLR otišao bi u offline trgovinu i kupio na pravi starinski način, nakon što sam izmučio prodavača silnim pitanjima i trik pitanjima, možda samo zato što ne bi mogao čekati dan-dva da mi stigne paket koji sam naručio online, no nema veze. Ovaj puta odlučio sam se za internetsku kupnju, jer smatram kako sve važne informacije mogu dobiti online: specifikacije, recenzije pa čak i testne fotografije i video odabranog modela dostupne su uz malo truda i veliki Google.

Nakon pregleda ponude nekoliko online trgovina odlučio sam se za eKupi gdje mi je za oko zapeo Samsung EC-PL20 sa sniženom cijenom, imao je onu “hot” oznaku. Specifikacije odgovaraju, recenzije smo vidjeli na Youtubeu (bilo bi super kada bi eKupi imao video recenziju ispod opisa proizvoda) pa nije bilo druge nego izvaditi karticu i kupiti. Mislim da je bila nedjelja ili neki blagdan pa sam se pomirio s time da paket s digitalcem neće stići do tamo krajem tjedna, kako i obično treba 5-6 dana da nam stignu paketi na otok (Novalja-Pag). Na eKupi sam uredno odabrao prvi sljedeći dan za dostavu, no nisam baš imao povjerenja u točnost tog podatka. Kad sljedeći dan stiže mail sa isprikom da mi proizvod ne može biti dostavljen u ponedjeljak (dan nakon kupnje koji sam odabrao za dostavu), već u utorak te da mi se ispričavaju zbog čekanja. U tom trenutku sam bio siguran da je eKupi web trgovina na kojoj želim kupovati, jer im je važan cijeli proces kupnje i dostave proizvoda do mene, a ne samo do trenutka kada im platim.

I stvarno drugi dan nakon što sam na eKupiju kupio fotoaparat, zove me dostavljač te pita kada bi mi odgovaralo da donese paket. Stvarno sam bio sretan zbog tako brze dostave, a slike su i više nego dobre, barem dok ne skupim za DSLR.

eKupi me, moram priznati, oduševio. Osim same stranice koja je dobra po svim kriterijima, mogućnostima bogatog, ali jednostavnog sučelja i brojnim načinima plaćanja – posebno sam očaran odnosom prema kupcu. Činjenica da netko tamo pazi da svi kupci budu zadovoljni i kada imaju vrlo visoko posavljene kriterije za kvalitetu usluge, je i više nego za pohvalu. A najbolja pohvala za svaku trgovinu je zadovoljan kupac. eKupi si je osigurao jednoga koji često kupuje na internetu.

A ako je vama potrebno nešto iz bogate ponude eKupi web trgovine, slobodno navratite i sjetite se da već sutra imate u rukama to što sada kupite. Svoja iskustva slobodno podijelite u komentarima, a možete pogledati što su na ovu temu napisali kolege Tomislav Buza, Ribafish, Rep.hr i Znano.st.

Napomena: Ovaj članak opisuje moje stvarno iskustvo. Pisanje članka sponzorirao je eKupi.

About the author

Mihael Šanko

Comments

  1. Svej e to lepo. Sve dok se ne pojavi problem sa robom, ili ne daj Boze sa specifikacijom/deklaracijom iste. Odlicno zvuci i drago mi je kako je neko imao dobro iskustvo sa eKupi trgovino. Ja ih ne preporucujem uopste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *