Project Glass je Googleova vizija budućnosti koja možda i nije tako daleko

Nakon mnogih kompanija koje nas pokušavaju uvesti u svijet proširene stvarnosti, u cijelu se priču uključio i veliki Google. Kažem veliki, jer ova ideja zapravo zvuči vrlo obećavajuće i realno. No, o čemu se zapravo radi?

Mudre glave iz Mountain Viewa su se sjetile kako bi bila super ideja ubaciti smartphone u naočale, umjesto ekrana koristiti staklo, a umjesto sučelja za unos podataka koristiti glasovne naradbe. To zapravo djeluje jako dobro, usudio bih se reći i vrlo realno, iako se za sada radi samo o konceptu.

Ovaj koncept nudi mogućnost glasovnog upravljanja vrlo sličnog Appleovom Siriju, koje vam omogućava upravljanje vašim “uređajem u naočalama”. Pa tako možete dodavati bilješke u kalendar, pisati poruke i mailove, razgovarati, slikati, slušati glazbu i sve to uz pomoć glasovnih naredbi.

Project Glass me se dojmio jer izgleda vrlo realno za razliku od sličnih koncepata, a u svijetu gdje imamo naočale sa projekcijom slike i Siri – ovo izgleda kao logičan sljedeći korak.

Bilo kako bilo, pogledajte sami što nam se to sprema jer možda već za par godina budemo u redovima čekali na novi model iNaočala.

UPDATE: Službeni odgovor iz Microsofta na ovo još nije stigao, no neslužbeno doznajemo kako je upravo ovo novi prototip njihovih naočala. 😀

About the author

Mihael Šanko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *