Što je online kupnja i zašto je eKupi jedan od najboljih domaćih web shopova?

Danas je sasvim normalno da nešto kupite na internetu. Kao što ujutro idete u trgovinu po kruh i mlijeko, to isto možete kupiti preko interneta i to iz kreveta, da vas dočeka topli kruh pred vratima kada ustanete. Internet je sve više dio naših života i član naših obitelji, pa je krajnje vrijeme da ga prihvatimo kao mjesto gdje kupujemo. Zašto? Jer na internetu možete naći super stvari vrlo povoljno, ne morate hodati po trgovinama i čekati u redovima, imate više vremena za odluku, a cijeli proces kupnje je puno brži i bezbolniji.

 Proces kupnje na internetu sastoji se od nekoliko koraka:

  • pronalazak web trgovine te registracija
  • izbor željenog proizvoda ili više njih
  • odluka o kupnji sam čin kupnje
  • plaćanje na jedan od ponuđenih načina
  • te čekanje da vam proizvodi budu dostavljeni na kućnu adresu.

Dakle, ne morate se voziti, tražiti parking, gurati se u liftu, čekati pred blagajnom i posvađati se oko zadnje torbe na polici. Jednostavno kliknete na “kupi” i torba je vaša. Brzo, jednostavno i sigurno – na internetu, kao što sam već napisao u vodiču za online kupnju.

Razvojem ovog oblika kupnje kod nas, počinju se javljati sve ozbiljnije i bolje domaće web trgovine. One se bore za titulu najboljeg i najpraktičnijeg te nas pokušavaju osvojiti novim mogućnostima i popustima. eKupi.eu je jedna od takvih trgovina sa jasnim planom da budu najbolji. eKupi ima mnoge prednosti nad konkurencijom, a ja bih izdvojio praktičnost sučelja ispred svega. Pregledavanje artikala vrlo je jednostavno i prirodno, boje su ugodne, a kategorije jasno posložene. To je vrlo važno za sve oblike trgovine, jer zamislite da uđete u trgovinu u kojoj su stvari pobacane na policama i u onu gdje je svaka stvar na svom mjestu.

Osim tog nužnog djela, eKupi nudi i mnogo više kao što je plaćanje na rate bez kamata i naknada, kvalitetnu online podršku ako zatrebate savjet pri kupnji, usporedbu proizvoda po karakteristikama, mogućnost poklon pakiranja te još mnogo toga.

Jedna od cool stvari u cijeloj priči je poseban dio na eKupi koji sadrži aukcije proizvoda gdje možete nabaviti televizor za par kuna. Stvar je vrlo jednostavna, a funkcionira tako da kupci nude određenu cijenu za proizvod u određenom roku, a osvaja ga onaj koji ponudi najviše. Kako su početne cijene vrlo niske, ovdje možete nabaviti proizvode čak i nekoliko puta jeftinije od njihove stvarne cijene. Vrijedi pokušati, možda budete sretnije ruke od mene i kolege Tomislava Buze.

eKupi nudi veliki izbor proizvoda: od televizora, fotoaparata, račnala, bijele tehnike, CDa i DVDa, igrački, knjiga, masažera i tko zna čega još. Doista velik izbor proizvoda možda otežava snalaženje u kategorijama za neke korisnike, no to ne bi trebao biti preveliki problem jer su one dobro posložene i potrebno je samo malo potražiti što želite, ili upotrijebiti tražilicu.

Jednom kada pronađete proizvod koji želite, možete pogledati detalje i cijenu ili ga usporediti s nekim drugim proizvodom. Ako vam se sve to svidi, kupnja je vrlo jednostavna i obavlja se u svega nekoliko klikova i naravno, upisom vaših podataka za dostavu  te izbora načina plaćanja (karticama jednokratno ili na rate, gotovinom pri preuzimanju, općom uplatnicom ili PayPal-om).

Internet kupnja danas je postala neizostavni dio trgovine, a njen udio je svakim danom sve veći i važniji. Zato je potrebno zgrabiti priliku koja nam se pruža i iskoristiti sve dobro što nam nove tehnoogije nose. Bilo da kupujete na eKupi.eu ili na bilo kojoj drugoj web trgovini, bilo gdje na internetu, uživajte u shoppingu.

Ovaj članak napisan je u suradnji sa web trgovinom eKupi.eu

About the author

Mihael Šanko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *