Google TV donosi internet na vaše male ekrane

Google već odavno pokušava proširiti svoj i ovako velik tržišni udio u svim sferama interneta, od pretraživanja pa do razvoja softwarea. A kako to bolje napraviti od platforme koja donosi internet na vaš TV uređaj. Prema najavama ovo izgleda vrlo obećavajuće, a osim interneta Google TV vam donosi aplikacije, upravljanje TVom preko mobitela i još mnogo mogućnosti. Da li će ovo biti sljedeći veliki hit ili još jedan neuspješan startup Googlea?

O čemu se zapravo radi?

Google TV je posebno razvijen software za korištenje na TV uređajima. Za sada se može koristiti na dva načina:

Pretpostavlja se da imate internet priključak, i zajedno sa jednim od ova dva uređaja imate sve što vam treba za Google TV uslugu. Google TV dostupan je u SADu od kraja ove godine, a od početka 2011. godine biti će dostupan svugdje u svijetu.

Aplikacije za vaš TV?

Sada više ne morate imati računalo da bi surfali internetom, to ćete moći napraviti iz kauča uz pomoć svog TVa. Osim toga dobivate mnoge druge mogućnosti, poput instalacije dodatnih aplikacija raznih namjena (Twitter, Pandora, Facebook i sl.), kontrole TVa preko mobitela i postavljanja prilagođene početne stranice.

Opcija koje će se mnogima svidjeti je da možete na istom ekranu pratiti svoju omiljenu sapunicu i surfati internetom, a Google TV radi sa vašim TVom, satelitskim prijamnikom i internetom.

Televizija ponovno osvaja svijet!

Kako internet postaje sve moćniji i zastupljeniji, TV polako izlazi iz uporabe. Filmove gledamo na svojim računalima godinama prije nego li se pojave na TVu, a TV program se višestruko ponavlja. Ovo je savršen plan kako ujediniti dva najveća žderača slobodnog vremena na svijetu i napraviti nešto jedinstveno. Danas kada je razlika između TVa i računala sve manja, ovo se nameće kao logičan sljedeći korak. Da li će Google u tome uspjeti ostaje nam za vidjeti, a do tada možemo raspravljati i priželjkivati ili se uhvatiti posla i prilagoditi svoje web stranice za prikaz na Google TVu.

Google TV

About the author

Mihael Šanko

Comments

 1. I have noticed you don’t monetize your website, don’t waste your
  traffic, you can earn additional bucks every month because you’ve got high quality content.
  If you want to know how to make extra money,
  search for: Mertiso’s tips best adsense alternative

 2. I have noticed you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you
  can earn additional cash every month. You can use the best adsense alternative
  for any type of website (they approve all websites), for more info simply
  search in gooogle: boorfe’s tips monetize your website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *