Moj jubilarni 50i članak

blog

Vrijeme lagano ide i ja evo skupio 50 članaka na blogu. Moram priznati da mi je jako brzo prošlo ovih 8 mjeseci bloganja. Ovaj blog pokrenuo sam iz čiste dosade, jedan dan sam sjeo za PC i počeo pisati svoj prvi članak – Windows 7 recenziju. Danas, nakon nešto više od 8 mjeseci to mi je najčitaniji članak na blogu sa više od 5800 pregleda. U ovom članku donosim vam mali pregled tih 8 mjeseci svog bloganja.

Sve je počelo 19. travnja 2009. objavom prvog članka, nakon toga slijedio je drugi, pa treći, četvrti i tako redom do ovog jubilarnog. Kroz cijelo to vrijeme moj blog je posjetilo preko 15000 posjetitelja, a imao sam preko 38000 pregleda stranica. Objavljene članke ste komentirali 243 puta što bi bilo skoro 5 komentara na svaki članak. Ovom prilikom vam se želim zahvaliti, na posjetama, komentarima, RTovima, like-ovima te svim kritikama, pohvalama…

Evo još malo statistike: 58% posjetitelja na moj blog dolazi s Googlea, oko 6% s Twittera (iako je ta brojka vjerojatno veća jer je ovo podatak samo za Twitter web sučelje), a sa Facebooka mi stiže tek nešto manje od 2% posjetitelja. Od svih posjetitelja 57% koristi Firefox, 19% Internet Explorer, 9% Google Chrome, 6% Operu, a samo 5% Safari. Sa Windowsa ovaj blog posjećuje 82% vas, sa Linuxa 10%, sa OSXa 4%, a sa iPhonea 3%.

Na maloj anketi u sidebaru glasalo vas je 201, od kojih većina koristi Windows operativne sustave, a moram priznati da me iznenadila brojka od 24% Windows 7 korisnika. Taj podatak još uvijek nemam u Analyticsu pa mi je ovo jedini pokazatelj koji, moram priznati, djeluje obećavajuće.

Što će biti u budućnosti neznam, no bloganje mi se svidjelo i siguran sam da ću nastaviti. Možda se i ja okušam u Blog Maratonu, poput Borisa sa Gadgeterije. Osim ovog bloga imam još neke projekte koji su za sada tajni, mogu vam reći samo da planiram još jedan blog posebne tematike. Više o tome uskoro,  do tada se čujemo preko ovog bloga, Twittera, Facebooka ili na neki drugi način, a možda se i vidimo na kojem tweetupu.

[ad#ad-sadrzaj]

About the author

Mihael Šanko

Comments

 1. Iako nisam “geeketa” tvoj blog rado citam i smatram ga korisnim. Srecno i jos mnogo postova ti zelim!

 2. Doprinosiš nama, blogosferi, ljudima koje ovakve teme zanimaju, ali i sebi. Svakako se treba iskušati u bloganju, a ti si već guru za mnoge.

  Ćestitam!

 3. Srecno. Bas mi je drago sto blogujes, jer tvoje zapise rado citam. Jako su korisni.
  Lepo je ovo sto si se osvrnuo posle pedeset postova, verujem da ce svaki put tako…

 4. Hvala ti, evo danas sam došao na ideju da nakon svakih 50 članaka napravim malu rekapitulaciju, mislim da ću nastaviti trend… 😉

 5. Hvala ti… 😀
  Nije mi teško pisati kada ima inspiracije, samo je problem kako naći inspiraciju…
  Ja evo imam najmanje 20 tema u draftovima za koje nemam inspiracije za pisanje pa čekaju… 🙂

 6. Pridružujem se čestitkama i nastavi.Moram priznat da mi se jako svidio tvoj jednostavan stil pisanja recenzija i sa zadovoljstvom čekam nove!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *