Incredible, amazing, awesome Apple Keynote!

Let's Rock Apple Keynote

Apple je jedna od najboljih IT kompanija danas. Njihovi proizvodi su od samih početaka bili izuzetni. Dizajn, kvaliteta, jednostavnost korištenja uvjek su bile značajke njihovih proizvoda. Sve to naravno prati i odgovarajuća cijena koja je prema nekima preskupa, no ja bi rekao da je samo realna za ono što se dobiva, pa makar to bio samo osjećaj prilikom korištenja (iako nije stvar samo u tome). Ono što me više od svega fascinira kod Applea je koliko ta tvrtka ovisi o jednom čovjeku – Steve Jobsu. On je CEO, moralni i apsolutni vođa Applea, čovjek oko kojeg se sve okreće i onaj koji pokreće sve u Appleu. U zadnje vrijeme (nažalost, zbog zdravstvenih problema koje ima Steve) u centar pažnje se sve više guraju drugi ljudi poput Philipa Schillera, no da li oni mogu nastaviti trend koji je započeo Steve Jobs?

Sa zadnjeg Apple eventa, montiran je ovaj video koji na neki način ismijava možda pretjerano korištene riječi prilikom prezentacije: Incredible, amazing, awesome…

Iako sam ovaj event pratio uživo preko liveblogginga na MacKorisniku i LiveGizmodo, još uvjek nisam pogledao snimku na službenim Apple stranicama, pa ne bi ulazio u rasprave da li je u videu izvučeno u potpunosti realno stanje ili se netko malo poigrao. U svakom slučaju, zanimljivo mi je korištenje ovih riječi prilikom prezentacije, tj.opisa vlastitih proizvoda. Apple fanovi će reći da je to samo realno i ja bi se složio s njima, no kakav to utjecaj ima na samu prezentaciju i prodaju proizvoda? Ja smatram da nema ništa loše u veličanju vlastitih proizvoda no ključna stvar u cijeloj priči je umjerenost. Da li je ovo umjereno ili ne, prosudite sami.

About the author

Mihael Šanko

Comments

  1. Isto rade i mnogi drugi proizvođači svega i svačega samo što se njima ne pridaje tako velika pozornost pošto ipak nisu veliki kao jedan Apple.

    I premda izgelda kao “usta moja hvalite me” Apple ipak, kako si i sam rekao, ima dosta toga iza sebe da potkrijepi te epitete i dokazima 🙂

    A sad dalje ćemo vidjet

  2. Apple je uvjek bio na poseban način pod povećalom svih. Možda je tome razlog ljubomora, što me uopće ne čudi…
    A o kvaliteti mislim da je nepotrebno raspravljati, Apple je car što se tiče toga i user experiencea općenito 😀

  3. Niti ja nisam pogledao snimku keynotea 🙂 naravno da hvale svoje proizvode, pa nece valjda konkurentske 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *