Google Wave – Što? Kako? Zašto?

googlelogoonwall-thumbOno što Google čini posebnim je konstantno ulaganje i rad na svojim proizvodima i uslugama. Svi smo mi ovisni o velikom G i više nego što mislimo. Osim toga, Google nas gotovo svakodnevno iznenađuje novim uslugama koje postaju dio naše svakodnevice. Na nedavnoj konferenciji održanoj u San Franciscu Google je predstavio e-mail servis budućnosti, kombinaciju Facebooka, Gmaila i Twittera – Google Wave.

Riječ je o razvojnoj verziji nove usluge iz Google-a koja bi krajnjim korisnicima trebala biti dostupna ove godine. Google Wave je kombinacija e-maila i chata koja omogućava korisnicima jednostavnu komunikaciju u realnom vremenu. Kombinacijom e-maila i chata dobiva se jedinstvena mogućnost razmjene informacija koja funkcionira mnogo brže i bolje nego svi do sada poznati oblici. Stvar je u tome da se poruke prenose u stvarnom vremenu (svako slovo kad je napisano). Osim toga moguća je razmjena slika i dokumenata jednostavnim povlačenjem u Google Wave. Također dodavanje korisnika u konverzaciju je krajnje jednostavno, a prednost je da taj korisnik ima pristup cijeloj konverzaciji od početka. Može se reći da je ovo kombinacija Twittera, Facebooka i Gmaila, tj. njihovih “killer” funkcija.

Google Wave donosi još mnogo funkcija poput integracije s blogovima i slično. Prezentaciju možete pogleati ispod, a kako Wave još nije dostupan javnosti, preostaje nam da čekamo do kraja godine.

I na kraju da odgovorimo na pitanja:

ŠTO?  Google Wave – nova usluga iz Google-a

KAKO?  Genijalno i jednostavno, kao i sve ostalo što big G radi

ZAŠTO?  S ciljem unaprjeđenja načina komunikacije preko interneta

KOLIKO KOŠTA? Besplatno naravno (osim toga i Open Source)

Svoja mišljenja slobodno podjelite s nama u komentarima.

About the author

Mihael Šanko

Comments

  1. Ovo mi se čini baš dobro prema tom videu. Mislim da je ovo novi oblik Gmaila, tj.postati će za par godina..Google je uvijek bio specifičan i uvijek zna što treba,,

  2. Svakako ima potencijala…sviđa mi se koncept i prijavio sam se za newsletter na wave.google.com pa kad bude gotovo sigurno ide recenzija na blog..

  3. Napisah na jednom portalu riječi hvale za Google, fakat nas ljudi iznenađuju svaki dan novim sitnicama koje nam čine surfanje ljepšim i jednostavnijim.

  4. curiosity killed the cat, nadam se da mene neće.. zanimam me kako će se to razvijati, a naravno da ću lakše pratit stvar od početka pa bi mi dobro došla pozivnica 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *