Top 10 Firefox dodataka

firefox2005

Skoro pa svaka web stranica ili blog ima svoje top 10 ili neki drugi top pa sam se i ja odlučio izabrati svojih top 10 i to baš dodataka za Firefox. Firefox je inače najpopularniji web preglednik danas kojeg prema nekim podacima koristi više od 125 milijuma korisnika diljem svijeta. Dostupan je za sve platforme, Windows, Linux i OSX. Nadam se da ću ovim člankom korisnicima Firefoxa pomoći da poboljšaju svoje web iskustvo, a možda i uspijemo pridobiti nekog IE usera. Pa eto krenimo onda kako se kreće, od kraja.

10. Stealther

Omogućava surfanje bez ostavaljanja traga u pregledniku ili na računalu. Idealno za sve one koji vole posjećivati stranice sumljivog morala i one koji bi to mogli početi.

9. Bandwidth Meter and Diagnostic

Ukoliko želite znati kolika vam je brzina interneta u uploadu i downloadu. Onda se možete hvaliti prijateljima da je vaš brži. Moj  je sada 8541 kbps ili 8,54 Mbps što i nije tako loše. Kolika je vaša brzina recite nam u komentarima.

8. Video DownloadHelper

Sigurno ste nekad bili u situaciji da želite skinuti golišavi spot Britney Spears sa Youtube-a, ali niste znali kako. Otkad je Youtube dopustio download nekih video uradaka, vjerojatno lakše nego prije. Osim toga ovaj dodatak pomoći će vam skinuti video sa vaših najdražih video stranica (koje god one bile).

7. Hide Favicons

Meni osobno jako koristan dodatak. Njegova funkcija je da makne favicon (onu malu ikonicu u bookmarks toolbaru). Ajmo sada svi koje živciraju te male ikonice, navalite.

6. Download Statusbar

Evo i nešto za one koji ne vole kada im iskoči mali ružni prozor kad skidaju nešto. Ovaj dodatak vaše downloadse prikazuje u status baru (za sve koji ne znaju to je ona traka dolje).

5. Foxy Tunes

Možda bi ga neki od vas stavili na prvo mjesto, ali meni baš i nije legao. Foxyx Tunes omogućava vam kontrolu vaše music playera (ili ti ga audio svirača na našem lijepom jeziku) iz Firefoxa. Također se po defaultu nalazi u status baru, sada znamo gdje je to 🙂

4. Twitter Fox

Za one koji koriste Twitter ovo će bit više nego korisno. Uz pomoć ovakvih dadataka danas iz Firefoxa možete sve (osim skuhati kavu, za to ipak morate ustati iz stolice). Pa tako možete i twittati naravno. Zato svi koji koristitie Twitter, vama link, a vi ostali, registracija na Twitteru i Follow mene (naravno) 🙂

3. MacOSX Theme

Na ovo mjesto ide tema za Firefox. Kao što je već poznato većina vas nikad ne promijeni izgled Firefoxa. Možda je to posljedica korištenja IEa ili vam se jako sviđa default izgled Firefoxa. Meni se nikako ne sviđa, i zato instaliram teme kojih ima za svakoga (apsolutno za svakoga).

2. Better Gmail 2

Svi mi koristimo Gmail ili bi trebali jer je dobar. A s ovim dodatkom za FF bit će još bolji. Definitivno jedan od mojih favorita. Obvezno probajte, zarazno je.

1. Xmarks (Foxmarks)

And the winner is: Foxmarks naravno. Dodatak koji će vam olakšati, a možda i spasiti život. Sprema sve vaše bookmarkse i passworde (tko voli) na sigurno tako da ih možete imati na svim računalima koje koristite. Jako jako korisno (kad vam se sruši windows bar ćete bookmarkse koje ste skupljali godinama imati sačuvane).


I to bi bilo sve od mene za danas. Poruka glasi: iz Firefoxa možete sve, osim skuhati kavu i još neke sitnice, zato navalite na dodatke i učinite svoj boravak na internetu ugodnijim i korisnijim. Ovo su dodaci koji svima trebaju, osim njih postoji na tisuće drugih jednako ili manje dobrih dodataka i tema za FF. Ako znate neke od njih, komentirajte.

[ad#ad-sadrzaj]

About the author

Mihael Šanko

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *