Moj jubilarni 50i članak

blog

Vrijeme lagano ide i ja evo skupio 50 članaka na blogu. Moram priznati da mi je jako brzo prošlo ovih 8 mjeseci bloganja. Ovaj blog pokrenuo sam iz čiste dosade, jedan dan sam sjeo za PC i počeo pisati svoj prvi članak – Windows 7 recenziju. Danas, nakon nešto više od 8 mjeseci to mi je najčitaniji članak na blogu sa više od 5800 pregleda. U ovom članku donosim vam mali pregled tih 8 mjeseci svog bloganja.

Sve je počelo 19. travnja 2009. objavom prvog članka, nakon toga slijedio je drugi, pa treći, četvrti i tako redom do ovog jubilarnog. Kroz cijelo to vrijeme moj blog je posjetilo preko 15000 posjetitelja, a imao sam preko 38000 pregleda stranica. Objavljene članke ste komentirali 243 puta što bi bilo skoro 5 komentara na svaki članak. Ovom prilikom vam se želim zahvaliti, na posjetama, komentarima, RTovima, like-ovima te svim kritikama, pohvalama…

Evo još malo statistike: 58% posjetitelja na moj blog dolazi s Googlea, oko 6% s Twittera (iako je ta brojka vjerojatno veća jer je ovo podatak samo za Twitter web sučelje), a sa Facebooka mi stiže tek nešto manje od 2% posjetitelja. Od svih posjetitelja 57% koristi Firefox, 19% Internet Explorer, 9% Google Chrome, 6% Operu, a samo 5% Safari. Sa Windowsa ovaj blog posjećuje 82% vas, sa Linuxa 10%, sa OSXa 4%, a sa iPhonea 3%.

Na maloj anketi u sidebaru glasalo vas je 201, od kojih većina koristi Windows operativne sustave, a moram priznati da me iznenadila brojka od 24% Windows 7 korisnika. Taj podatak još uvijek nemam u Analyticsu pa mi je ovo jedini pokazatelj koji, moram priznati, djeluje obećavajuće.

Što će biti u budućnosti neznam, no bloganje mi se svidjelo i siguran sam da ću nastaviti. Možda se i ja okušam u Blog Maratonu, poput Borisa sa Gadgeterije. Osim ovog bloga imam još neke projekte koji su za sada tajni, mogu vam reći samo da planiram još jedan blog posebne tematike. Više o tome uskoro,  do tada se čujemo preko ovog bloga, Twittera, Facebooka ili na neki drugi način, a možda se i vidimo na kojem tweetupu.

[ad#ad-sadrzaj]

Možda će vas zanimati i ovo: