Google Wave – Što? Kako? Zašto?

googlelogoonwall-thumbOno što Google čini posebnim je konstantno ulaganje i rad na svojim proizvodima i uslugama. Svi smo mi ovisni o velikom G i više nego što mislimo. Osim toga, Google nas gotovo svakodnevno iznenađuje novim uslugama koje postaju dio naše svakodnevice. Na nedavnoj konferenciji održanoj u San Franciscu Google je predstavio e-mail servis budućnosti, kombinaciju Facebooka, Gmaila i Twittera – Google Wave.

Riječ je o razvojnoj verziji nove usluge iz Google-a koja bi krajnjim korisnicima trebala biti dostupna ove godine. Google Wave je kombinacija e-maila i chata koja omogućava korisnicima jednostavnu komunikaciju u realnom vremenu. Kombinacijom e-maila i chata dobiva se jedinstvena mogućnost razmjene informacija koja funkcionira mnogo brže i bolje nego svi do sada poznati oblici. Stvar je u tome da se poruke prenose u stvarnom vremenu (svako slovo kad je napisano). Osim toga moguća je razmjena slika i dokumenata jednostavnim povlačenjem u Google Wave. Također dodavanje korisnika u konverzaciju je krajnje jednostavno, a prednost je da taj korisnik ima pristup cijeloj konverzaciji od početka. Može se reći da je ovo kombinacija Twittera, Facebooka i Gmaila, tj. njihovih “killer” funkcija.

Google Wave donosi još mnogo funkcija poput integracije s blogovima i slično. Prezentaciju možete pogleati ispod, a kako Wave još nije dostupan javnosti, preostaje nam da čekamo do kraja godine.

I na kraju da odgovorimo na pitanja:

ŠTO?  Google Wave – nova usluga iz Google-a

KAKO?  Genijalno i jednostavno, kao i sve ostalo što big G radi

ZAŠTO?  S ciljem unaprjeđenja načina komunikacije preko interneta

KOLIKO KOŠTA? Besplatno naravno (osim toga i Open Source)

Svoja mišljenja slobodno podjelite s nama u komentarima.

Možda će vas zanimati i ovo: