Sve što trebate znati o Windowsu 7

Windows 7: Customized Desktop

U zadnje vrijeme moji postovi su se uglavnom odnosili na Linux platformu pa su Windows korisnici bili malo zakinuti. No sada nastavljamo po Windowsu, i to u velikom stilu. U nastavku ćemo saznati apsolutno sve što trebate znati o novom operativnom sustavu iz Microsofta. Za one koji žele vidjeti kako izgleda i radi Windows 7, pročitajte moju Windows 7 recenziju.

1. Gdje nabaviti Windows 7?

Windows 7 možete skinuti s Microsoftovih stranica. Trenutna verzija je Release Candidate. Za download je dostupan do srpnja. Sve što trebate napraviti je skinuti ISO file i zapržiti ga na DVD. Nakon toga instalacija je krajnje jednostavna.

2. Hoće li raditi na mom kompjuteru?

Vjerojatno da, za one sumnjičave evo minimalni hardverski zahtjevi:

• 1 GHz processor (32- or 64-bit)
• 1 GB of RAM (32-bit); 2 GB of RAM (64-bit)
• 16 GB of available disk space (32-bit); 20 GB of available disk space (64-bit)
• DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher driver

window-7-rc13. Da li mogu napraviti upgrade sa mojeg Windowsa?

Ako koristite Windows Vistu, naravno, upgrade ćete napraviti jako lako. Ako pak želite upgrade sa Windows 7 bete, evo kako to možete napraviti. Sa Windows XPa upgrade službeno nije moguć, za one koji žele znati više evo link.

4. Da li je Windows 7 siguran?

Što se tiče virusa sve ovisi o vašem antivirusnom programu i situacija je približno ista kao i sa ostalim Windowsima. Trenutna verzija je Release Candidate što znači da je to potencijalna konačna verzija i ima znatnu razinu stabilnosti. Osim toga Windows 7 donosi neka poboljšanja u sigurnosti.

5. Da li je Windows 7 besplatan?

Da, bit će besplatan do 1.7.2010. Nakon toga će se jednostavno rečeno, početi gasiti svaka 2 sata.

6. Da li je RC1 bolji od bete?

Naravno, uvedena su neka poboljšanja u Aero efektima, Windows tipka ima logičnije funkcije i sam dojam je znatno bolji. Osim toga RC donosi ove čudne wallpapere koje možete vidjeti u postu.

win7-rc

7. Čuo sam za XP način rada. Što je to?

Windows 7 ima mogućnost instalacije potpuno legalne kopije Windows XP OSa na virtualni stroj. To znači da možete koristiti XP unutar Windows 7 sustava. Ovo je posebno korisno tvrtkama koje su programski vezane isključivo za Windows XP.

8. Zašto da ipak instaliram Windows 7?

Windows 7 je dobar komad softwarea, sve probleme koji su postojali sa Vistom, Windows 7 rješava, a donosi i neka poboljšanja i nove grafičke efekte. Sav vaš hardware će raditi bez instalacije sve sile drivera ili codeca. Osim toga i sugurnost je poboljšana. Microsoft ne preporuča RC za primarni OS, ali razina stabilnosti je sasvim zadovoljavajuća. Ukoliko ne želite izbrisati svoj OS, napravite  dualboot.

Izvor: Gizmodo

[ad#ad-sadrzaj]

Možda će vas zanimati i ovo: